Wat

is er te doen?

Naast de zondagse kerkdiensten worden nog andere activiteiten georganiseerd: het KRINGWERK dat samen met de kerken rondom ons gepresenteerd wordt.

Kringwerkbrochure 2021/2022

Er is weer een brochure uitgebracht waarin de verschillende gespreksgroepen, filmavonden en andere vormen van samenkomst vermeld worden. Iedereen met interesse – lid of geen lid van een kerk – is welkom om mee te doen. De brochure 2021/2022 vindt u HIER. Uiteraard gingen en gaan activiteiten alleen door met inachtneming van alle huidige regels om besmettingen te voorkomen.

Kerkcafé Driewegen

Vanaf 21 september is er weer elke derde dinsdag van de maand in Achter de Kerke ‘kerk-café’. Om 10.00 uur staat dan de koffie klaar. Bij de koffie is niet alleen (meestal) iets lekkers maar is er ook een “uitgebreid koffiepraatje”. Soms over de geschiedenis van dorp en streek, over de bijzonderheden van de Zeeuwse taal, het jaargetijde. Maar ook soms het delen van wat meer persoonlijke dingen of achtergrond informatie bij zaken van kerk en liturgie. De leeftijd van de Kerkcafegangers ligt gemiddeld boven de 60 maar iedereen is welkom. Of u nu lid bent van de (een) kerk of niet, en woonachtig bent in Driewegen of elders, kom en doe mee!

Contactpersoon voor kerkcafé: Sina (06 – 34 19 33 26).   Van harte welkom!

Samenwerking in de regio – Federatie Rond de Zwake

We werken intensief samen met andere kerken en gemeenten om ons heen, o.a. binnen het verband van de federatie van Protestantse gemeenten ‘Rond de Zwake‘. Hierin zijn naast DEO ook opgenomen de Protestantse gemeente te ’s Heer Abtskerke, de Protestantse gemeente te Hoedekenskerke, de Protestantse gemeente te Nisse en de Hervormde gemeente te Oudelande.

In groter verband is er verbondenheid in Geloven in de Delta.

ALLE 7 GOED! – Actuele muzikale voorstelling over de Zeven werken van Barmhartigheid

Op zaterdag 27 november spelen verhalenverteller/talkshowhost Kees Posthumus en accordeonist/sidekick Dirk Overbeek ‘Alle 7 goed’, een actuele, muzikale voorstelling over de Zeven werken van Barmhartigheid.

Natuurlijk, de werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook.

Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’. In een talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen.

Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht? Genoeg dilemma’s om op te kauwen voor ons mensen in deze tijd!

Via Zingen in de Kerk is het gelukt om deze prachtige voorstelling naar Ovezande te halen. Zeer de moeite waard, inspirerend en vernieuwend. Warm aanbevolen!

De voorstelling duurt ruim een uur. Het is tevens een diaconaal project met als motto Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland. Het entreegeld is bedoeld voor de artiesten en voor dit goede doel. Er is een collecte voor het goede doel.

De voorstelling op zaterdag 27 november begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur met gratis koffie/thee. Plaats: RK-kerk, Hoofdstraat 60 in Ovezande. De geldende coronamaatregelen worden in acht genomen.

Toegang: € 7,50 per persoon. Aanmelden kan via www.zingenindekerk.nl/keesposthumus. Voor vragen of informatie kunt u terecht bij Ad Schenk rk.ovezande@zeelandnet.nl of 06 24 72 28 06

Kerkwijzer

In het regionale kerkblad ‘Kerkwijzer’ vindt u praktische informatie over onze en andere protestantse gemeenten om ons heen.
‘Kerkwijzer’ is een regionaal kerkblad waarin 13 gemeenten binnen de Zak van Zuid-Beveland hun informatie schrijven. Het verschijnt iedere 4 weken.

Wilt u zelf iets meedelen of vertellen? Geef het dan door via deokerk@zeelandnet.nl
Veel gemeenteleden hebben een abonnement. Hiervoor wordt jaarlijks in mei een bijdrage van €20 gevraagd. “Kerkwijzer” wordt dan automatisch bij u thuis bezorgd. U kunt uw abonnement eenmaal per jaar opzeggen, graag vóór 1 december.

HUWELIJKSINZEGENING in de DEO-kerk!   Vrijdag 6 augustus werd het huwelijk van Trudy en Peter ingezegend door ds. Marjan de Vries. Een feestelijke dienst waaraan we als gemeente DEO graag hebben meegewerkt. Deze dienst kan via de LINK naar Kerkdienstgemist worden bekeken.

Zorg voor de Schepping

Onlangs is het boek ‘Kleur je wereld groen’ uitgegeven, geschreven door onze diaken Theanne Boer. Via deze LINK te bestellen.

Ook via bol.com of bij de boekhandel.