Wat

 

is er te doen?

Naast de zondagse kerkdiensten worden nog andere activiteiten georganiseerd: het KRINGWERK dat samen met de kerken rondom ons gepresenteerd wordt.

Er is weer een brochure uitgebracht waarin de verschillende gespreksgroepen, filmavonden en andere vormen van samenkomst vermeld worden. Iedereen met interesse – lid of geen lid van een kerk – is welkom om mee te doen. De brochure 2023-2024 vindt u HIER.

 

 

 

 

Kerkcafé Driewegen

Vanaf september is er weer elke derde dinsdag van de maand in Achter de Kerke ‘kerk-café’. Om 10.00 uur staat dan de koffie klaar. Bij de koffie is niet alleen (meestal) iets lekkers maar is er ook een “uitgebreid koffiepraatje”. Soms over de geschiedenis van dorp en streek, over de bijzonderheden van de Zeeuwse taal, het jaargetijde. Maar ook soms het delen van wat meer persoonlijke dingen of achtergrond informatie bij zaken van kerk en liturgie. De leeftijd van de Kerkcafegangers ligt gemiddeld boven de 60 maar iedereen is welkom. Of u nu lid bent van de (een) kerk of niet, en woonachtig bent in Driewegen of elders, kom en doe mee!

Contactpersoon voor kerkcafé: Sina (06 – 34 19 33 26).   Van harte welkom!

 

Samenwerking in de regio – Federatie Rond de Zwake

We werken intensief samen met andere kerken en gemeenten om ons heen, o.a. binnen het verband van de federatie van Protestantse gemeenten ‘Rond de Zwake‘. Hierin zijn naast DEO ook opgenomen de Protestantse gemeente te ’s Heer Abtskerke, de Protestantse gemeente te Hoedekenskerke, de Protestantse gemeente te Nisse en de Hervormde gemeente te Oudelande.

In groter verband is er verbondenheid in Geloven in de Delta.

 
 

Kerkwijzer

In het regionale kerkblad ‘Kerkwijzer’ vindt u praktische informatie over onze en andere protestantse gemeenten om ons heen.
‘Kerkwijzer’ is een regionaal kerkblad waarin 13 gemeenten binnen de Zak van Zuid-Beveland hun informatie schrijven. Het verschijnt iedere 4 weken. Een jaarabonnement kost € 25,=.

Wilt u zelf iets meedelen of vertellen? Geef het dan door via deokerk@zeelandnet.nl
Veel gemeenteleden hebben een abonnement. Hiervoor wordt jaarlijks in mei een bijdrage van €20 gevraagd. “Kerkwijzer” wordt dan automatisch bij u thuis bezorgd. U kunt uw abonnement eenmaal per jaar opzeggen, graag vóór 1 december.

HUWELIJKSINZEGENING in de DEO-kerk!   In 2021 werd het huwelijk van Trudy en Peter ingezegend door ds. Marjan de Vries. Een feestelijke dienst waaraan we als gemeente DEO graag hebben meegewerkt.
 
En in 2022 het huwelijk van Jeanine en Jan-Kees
 
.
Zorg voor de Schepping.
Het boek ‘Kleur je wereld groen’, geschreven door onze diaken Theanne Boer, is via deze LINK te bestellen of bij bol.com of de lokale boekhandel.